Juniorlandslaget i kanot

30 juli, 2011

JVM dag 2

Filed under: Okategoriserade — by Admin @ 19:33

Nervöst värre idag.

Först försöksheat på K2 500 på morgonen för damerna och herrarna, sen A-final på K4 1000, och avslutande semifinaler på K2 500 för både damer och herrar.

Försöksheaten
Tjejerna ut först. Moa och Linnea taggade redan från början kör järnet och pressar ungerskorna mot mål. Förstaplats direkt till final. Ungerskorna vann, men tjejerna tar en övertygande andraplats. Bådar gott inför semifinalerna.
Killarna öppnar lika starkt och vinner sitt försöksheat med bästa tiden från alla försöksheat. Inte lika vägvisande dock eftersom 1-6 går till semifinal – ett par båtar sparar nog på krafterna eftersom de ska köra K2 1000 final innan semifinal.

K4 1000 final.
Målsättningen är att verkligen få till så bra lopp som möjligt och skaffa sig ännu mera rutin inför framtiden. Försöka presa sig så att man dör sista biten. Grabbarna öppnar hårdare än i semin, men tappar fortfarande rätt mycket på första 500m, sedan tappar dom bara 1 sekund per sista 250 och paddlar förbi ungrarna och slutar som 8:a. Inte illa pinkat!

K2 500 Semifinaler
Damerna har en rätt skön historia. Bäst tid in i semifinalen, paddlar övertygande och vinner den med en båtlängd före Mexiko. Pressar heller inte utan här finns det mer att ta av i finalen.
Killarna däremot får ett tufft utgångsläge. Snabbast i försök betyder inte mycket när man har Europamästarna på banan till höger (Slovakien – som kom tvåa på K2 1000 tidigare under dagen), och ytterliggare en bana till höger finns de italienska silvermedaljörerna på EM i år. Grabbarna går ut hårt, håller ihop hela vägen och tar en fin skalp i och med sin andraplacering tryggt före ett hårt paddlande Italien som kämpade om sista A-finalsplatsen mot Rumänien.

Imorgon böjar vi med K2 200 semifinaler, och sedan förhoppningsvis A-finaler två timmar senare. 3 timmar senare så avslutar vi med två spännande A-finaler på K2 500.

Stämningen i truppen är på topp, men det säger nog sig självt.

Annonser

1 kommentar »

  1. Fasen va bra alla är…. Ja det säger sig nog självt att stämningen är på topp! Det är den bland oss supporters med, både där och hemmavid!

    Kommentar av Lotta — 30 juli, 2011 @ 19:44 |Svara


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: